ARGANIA FOODCOURT

SHUWAIKH, KUWAIT - IN PROGRESS 2021
Inspired by Argania’s approach to provide ‘’a serene, eye pleasing environment to meet and gather’’ away from the city’s hustle and ‘’into the quiet shade of the Argan tree,’’ the project aims to build up on the latter by taking the courtyard experience to the inside through an elaborate interconnecting seating network. A playful combination between standard seating (The Formal), high tables (The Bar), modular seating systems (The Flex), islands (The Square), lounges (The Neighborhood) and round seatings (The Circle), allows maximum flexibility and a variety in the dining experience. An intricate seating system combining an urban feel with a cozy atmosphere where each user whether the student, the mother, or the executive will find his/her place. Trees and greenery are an essential part of this system allowing this continuation between the inside and out. The service counter is a trace of the domestic kitchen each identified with a color that evokes and stimulates the appetite The color becomes the identity of the restaurant along with lit signage boxes that are mounted on tracks. Outdoor seating is conceived as patches of color in the monochromatic courtyard, combining standard seating systems as well Read More

Inspired by Argania’s approach to provide ‘’a serene, eye pleasing environment to
meet and gather’’ away from the city’s hustle and ‘’into the quiet shade of the
Argan tree,’’ the project aims to build up on the latter by taking the courtyard
experience to the inside through an elaborate interconnecting seating network.
A playful combination between standard seating (The Formal), high tables (The
Bar), modular seating systems (The Flex), islands (The Square), lounges (The
Neighborhood) and round seatings (The Circle), allows maximum flexibility and a
variety in the dining experience.
An intricate seating system combining an urban feel with a cozy atmosphere where
each user whether the student, the mother, or the executive will find his/her place.
Trees and greenery are an essential part of this system allowing this continuation
between the inside and out.
The service counter is a trace of the domestic kitchen each identified with a color
that evokes and stimulates the appetite The color becomes the identity of the
restaurant along with lit signage boxes that are mounted on tracks.
Outdoor seating is conceived as patches of color in the monochromatic courtyard,
combining standard seating systems as well as informal ones. Round benches surrounding the existing circular planter allow flexibility and an informal intimate seating under the vault.
All the elements of the project harmoniously blend to make one feel distinctively at
home when stepping into Argania.

Read Less