RIMAL RESORT RENOVATION

SALMIYA, KUWAIT - IN PROGRESS 2020
Set in an ageing resort on the gulf sea, the intervention called for the rehabilitation of the main activity spine of the complex. The process was initiated by first demolishing a central structure that was obstructing the views of the rear chalets while preventing further development towards the shore. It was replaced by a series of radial platforms informed by the original geometry of the resort. These platforms, topped with shallow pools, house services such as lockers , showers, and a newly allocated space for three restaurants giving directly onto the sea view. The radial design extends as a landscaping strategy involving greenery, additional private pools, seating areas and pergolas. The resulting intervention opens up the central spine to the sea view while formally acknowledging its context to provide a much needed upgrade in terms of program and Read More

Set in an ageing resort on the gulf sea, the intervention called for the rehabilitation of the main activity spine of the complex. The process was initiated by first demolishing a central structure that was obstructing the views of the rear chalets while preventing further development towards the shore. It was replaced by a series of radial platforms informed by the original geometry of the resort. These platforms, topped with shallow pools, house services such as lockers , showers, and a newly allocated space for three restaurants giving directly onto the sea view. The radial design extends as a landscaping strategy involving greenery, additional private pools, seating areas and pergolas. The resulting intervention opens up the central spine to the sea view while formally acknowledging its context to provide a much needed upgrade in terms of program and services.

Read Less